Henkes op Curaçao

Vanaf 25 september 2018 zijn meer dan 30 schilderijen van Dolf Henkes te zien op drie verschillende locaties op Curaçao. Het project Henkes op Curaçao gaat in op de rol van kunstenaars voor de culturele geschiedenis van Curaçao, met speciale aandacht voor het werk van de Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes. Hij verbleef in 1946 op het eiland.

Diverse partijen dachten mee over het project met als resultaat tentoonstellingen in Het Curaçaosch Museum, het Instituto Buena Bista (IBB) en het Maritiem Museum Curaçao, een tentoonstellingscatalogus, speciale rondleidingen over het eiland en een educatief project voor het voortgezet onderwijs op Curaçao en Bonaire. De activiteiten beginnen op 21 september met een symposium, de officiële opening is op 22 september en de tentoonstellingen zijn voor iedereen te zien van 25 september 2018 t/m 13 januari 2019.

Henkes op Curaçao wordt georganiseerd door de Stichting Henkes en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in samenwerking met Het Curaçaosch Museum, het Maritiem Museum Curaçao, het IBB en de Fundashon Plataforma Kultural.

Voor de exposities worden alle schilderijen bij de RCE op conditie gecheckt, van achterkantbescherming voorzien en verpakt voor transport per vliegtuig. De RCE geeft 29 kunstwerken in bruikleen, Museum Boijmans van Beuningen 2 en een particuliere bruikleengever 1 schilderij. 

Zie ook:
http://www.dolfhenkes.com/curacao/

Henkes' werk op conditie gecheckt door Zeph Benders, RCEWerken van Henkes in depot

Laura L maakt  Henkes schilderij schoon