Gemeente Dordrecht geeft bouwhistorische materialen terug aan de stad

deurrooster Vervaardigingsdatum  1900 Onderwerp  exterieur Beschrijving  Gietijzeren deurrooster Identificatie  H436-004 Soort object  buitendeuren en vensters Dataprovider  Dordrecht Bouwhistorie De gemeente Dordrecht heeft een collectie historische bouwmaterialen. Deze bestaat uit onderdelen van historische panden en interieurs die bij restauratiewerkzaamheden niet konden worden behouden of teruggeplaatst. Denk aan: tegels, deuren, schouwen, oud hang- en sluitwerk, traponderdelen en sierstenen. 

De collectie bestaat uit twee delen: een museale collectie (de M-collectie) en een collectie die in aanmerking komt om te worden herplaatst (de H-collectie).

De gemeente wil de H-collectie zoveel mogelijk herplaatsten in Dordrecht en objecten een tweede leven geven door het terug te geven aan de stad; in het depot – waar ze nu worden bewaard - kan niemand ze zien. De H-collectie kunt u via deze site bekijken om te bepalen of u interesse hiervoor hebt.

Hoe zoek ik in de H-collectie bouwhistorie?

De website van bouwhistorische materialen is onderdeel van een groot landelijk internetportaal dat museumcollecties uit heel Nederland online ontsluit. Om soepel door de collectie bouwhistorie van Dordrecht te kunnen navigeren, vragen wij moet u het volgende in acht te nemen:

- Gebruik de tweede zoekbalk bovenaan de pagina om te zoeken in deze collectie. Als u niets invult en op zoeken klikt krijgt u de hele collectie te zien. U kunt dan de filters gebruiken om uw zoekresuktaten te verfijnen.

- U kunt op de foto's klikken voor meer details. Op de zogenaamde detailpagina vindt u onder 'identificatie' het inventarisnummer van het object. Noteer dat als u belangstelling heeft voor een object, dan kunt u dat in uw correspondentie meenemen.

U heeft belangstelling voor een object – wat moet u doen?

Als u belangstelling hebt voor een bouwfragment kunt u een email sturen naar Christine Weijs (c.weijs@dordrecht.nl) waarin u aangeeft waarom u het fragment wilt verwerven en op welke locatie u het wilt herplaatsen.

 

Let op: de belangstellingsregistratie sluit op 1 september 2016. Reageer dus op tijd.